Nieuwsbrief juli

            Nieuwsbrief

Voorwoord

Het is al weer een tijdje geleden dat we een nieuwsbrief opstelde. Aan mailtjes was er echter geen te kort, de wekelijkse planning en de oproepen om in te schrijven. Toch willen we je even kort informeren via onze nieuwsbrief over een aantal punten.

Corona perikelen

De corona cijfers zijn weer in stijgende lijn sinds de start van de schoolvakantie ondanks de hoge inentingsgraad in Vlaanderen. We zijn blij dat iedereen zich keurig houd aan de opgelegde regels. De enige versoepeling die we kunnen maken is dat het dragen van het mondmasker op het terrein niet meer verplicht is als we de anderhalve meter kunnen respecteren. 
Het systeem met voorinschrijvingen blijven we voorlopig aanhouden omdat we verplicht zijn om een register bij te houden voor de eventuele contact-tracing.
Jammer genoeg merken we de laatste weken op dat sommige zich inschrijven en tenslotte hun spreekwoordelijke kat sturen. We hebben begrip dat er altijd iets onvoorziens kan gebeuren. De planning geeft ons de mogelijk om in kleine groepjes te werken wat de resultaten duidelijk bevorderen. We zouden dit graag zo aanhouden, maar dit kan alleen maar als iedereen zijn steentje bijdraagt.

Jaarlijkse Verlof

Zoals elk jaar sluiten we in de zomervakantie even de deuren zodat iedereen rustig kan genieten van een deugddoende vakantie. Dit jaar liggen we van vrijdag 20 augustus t.e.m. vrijdag 3 september in onze hangmat onder een denkbeeldige palmboom.
Op dinsdag 7 september staan we allemaal weer paraat met opgeladen batterijen en verwelkomen we groep A, B en C. Vrijdag 10 september starten de pups en de juniors.
We wensen iedereen alvast een fijne vakantie toe.

Aanpassing lidgeld

Het afgelopen jaar is het leven voor iedereen een beetje duurder geworden. De corona pandemie heeft daar zeker ook zijn impact op gehad. De vaste kosten als vereniging bleven doorlopen maar door de lockdown was het moeilijk om daar inkomsten tegenover te kunnen stellen. De vorige lidgeld aanpassing dateert al van enige jaren terug. 
Het lidgeld bedraagt momenteel 70€ voor de hoofdgeleider en 35€ voor een tweede geleider.
Vanaf 1 september zal dit opgetrokken worden naar 80€ voor de hoofdgeleider en 40€ voor een eventuele tweede geleider.
We rekenen alvast op jullie begrip voor deze kleine verhoging van de jaarlijkse bijdrage.

 Hondensnoepjes voor de les

Sommige onder jullie hebben vast al gemerkt dat de hondensnoepjes van de lesgevers vaak net iets aantrekkelijker zijn voor jouw hondje dan de snoepje die jezelf bij hebt. Ons geheim wapen zijn ‘Rodi-worsten’ die we op onze club verkopen aan een voordelig tarief, alsook via onze webshop

Momenteel doen we een aktie en bieden we een Rodi-pakket aan bestaande uit 5 Rodi worsten:

(3 worsten kip met rund, 1worst kip met kaas en 1 worst lam met rijst)
voor de prijs van 7,5€

 

3x Afbeelding met tekst, hond

Automatisch gegenereerde beschrijving     1x Afbeelding met tekst, hond, zoogdier

Automatisch gegenereerde beschrijving  1 x Afbeelding met tekst, hond

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

De Rodi worsten werken prima als snoepje tijdens de les maar kan ook als volwaardige voeding gebruikt worden, of gemengd worden met zijn huidig voeding. Altijd handig als je hondje tijdens de vakantie misschien iets minder goed eet omdat hij op vreemd terrein is.

De worsten zijn zonder toevoeging van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen.

Interesse in dit aanbod, laat het ons dan weten via [email protected] en dan ligt je bestelling klaar bij de volgende les.

Gedeeltelijke ledenstop oudere honden

We hebben sinds de heropstart in februari na de verplichte coronasluiting een grote toestroom gekend van pups. Uiteraard zijn we daar zeer blij mee, maar voor ons is het ook belangrijk dat de kwaliteit van onze lessen op peil blijft. Daarom nemen we voorlopig geen honden meer aan die ouder zijn dan 6 maand. Omdat we deze groep niet helemaal aan hun lot willen overlaten zijn we wel gestart met een 10 lessenreeks in kleine groepjes van maximum 5 honden. Deze lessenreeks valt buiten de normale lesdagen.

Hoe help ik mijn hond bij warm weer

1. Laat uw hond niet achter in de auto

Jammer genoeg moeten mensen nog steeds op dit risico gewezen worden. Jaar na jaar worden er tal van meldingen gemaakt over honden die nog in de auto opgesloten zitten. Gelukkig worden er sommige van hen bevrijd door toevallige voorbijgangers. Ook wanneer het niet tropisch warm is, kan de temperatuur in uw auto aanzienlijk stijgen, zelfs met uw raam open, of in de schaduw. Even naar de winkel gaan kan dus fatale gevolgen hebben.

Temperatuur Buiten

Temperatuur in de wagen (Na 10 minuten)

Temperatuur in de wagen (Na 30 minuten)

21 °C

31 °C

40 °C

24 °C

34 °C

43 °C

27 °C

37 °C

45 °C

30 °C

40 °C

48 °C

32 °C

43 °C

51 °C

35 °C

45 °C

54 °C

2. Huid- en vachtverzorging

2. Huid- en vachtverzorging

Afbeelding met kat, zitten, binnen, zoogdier Automatisch gegenereerde beschrijving

Plaatsen waar uw hond weinig vacht heeft, denk aan buik, dijen, neus en de rand van de oren, zijn gevoelig voor verbranding. Misschien wist u het nog niet, maar het is het overwegen waard om uw hond in te smeren met speciale zonnebrandcrème voor honden, om uitdroging te voorkomen. Indien je je hond zou insmeren op deze gevoelige plaatsen, hou er dan rekening mee dat je dit op het einde van de dag best verwijderd met een reiningsmelk speciaal voor honden. Naast het aanschaffen van deze zonnecrème raden we ook aan om uw hond regelmatig te borstelen, op deze manier worden lossen haren verwijderd en verdunt u de ondervacht. Sommige honden kunnen daarnaast ook baat hebben bij een trimbeurt.

3. Voldoende water en verkoeling

Afbeelding met zitten, hond Automatisch gegenereerde beschrijving

Een tip die we zeker willen meegeven is om u hond zelf zoveel mogelijk uit de warmte te houden. Ook wanneer uw hond zelf de zon opzoekt! Heb je niet veel schaduw in uw tuin, creëer dan zelf schaduw. Dit kan u doen op eenvoudige manieren, denk aan een parasol, tentzeil spannen enz…

Denk zeker ook aan voldoende drinkwater. Zorg ervoor dat het drinkwater niet super koud is, maar gewoon op kamertemperatuur staat.

Honden helpen afkoelen kan je doen door hun pootjes in een badje te zetten, maak de vacht zeker niet kletsnat op de rug, als daar de zon opschijnt creëer je hier een extra warmtebron. Daarnaast kan u uw hond nog voorzien van extra koeling, zoals speciale koelmatten, een koelhalsband of koeljas, er bestaan ook koelmatten die je niet vooraf moet koelen in de vriezer. 

4. Beperk de lichaamsinspanning

Net zoals het voor mensen aangeraden wordt om niet noodzakelijke lichaams inspanning te beperken, geldt dit natuurlijk ook voor uw hond. Maak uw wandelingen zo kort mogelijk en liefst in de ochtend of avond en laat hem/haar zeker niet rennen.

5. Kijk uit waar u loopt

Zand en asfalt warmen enorm snel op bij volle zon en worden bijgevolg gloeiend heet. Iedereen die wel eens op z’n blote voete op het strand heeft gewandeld bij temperaturen rond de 25 °C – 30 °C weet waarover we spreken. 

Lucht temperatuur

Asfalt temperatuur

25 °C

52 °C

30 °C

57 °C

31 °C

62 °C

6. Hoe herken je oververhitting?

Afbeelding met zwemmen, sport, hond, speelgoed Automatisch gegenereerde beschrijving

Als je merkt dat je hond hevig begint te hijgen, zijn aandacht begint te verzwakken of zelfs begint te duizelen, bel dan onmiddellijk een dierenarts. In afwachting breng je je huisdier best meteen naar binnen. Probeer verkoeling te voorzien door bijvoorbeeld een vochtige handdoek op hem te leggen en regelmatig opnieuw te bevochtigen met vers water, probeer indien mogelijk ook een windblazer aan te zetten in zijn buurt. Gebruik nooit ijskoud water, want dat zorgt voor een te snelle afkoeling waardoor hondjes in shock kunnen raken.

Hondeneten

Als hondenliefhebber wil je natuurlijk alleen maar het beste voor jouw hond! Een gezonde hond begint dan ook met een gezonde en uitgebalanceerde voeding. Meer info en de prijslijst vind je door hier te drukken.

Bestellingen gebeuren 1 maal per maand, je kan bestellen via mail of via onze webshop, uiterste bestel data zijn:

– dinsdag 27/07
– dinsdag 07/09

Steun ons

Door je online aankopen te doen via Trooper.be of door je aankopen bij Makro te doen kan jij onze club een steuntje in de rug geven. Ontdek hier hoe je dat doet.
We zijn je nu reeds dankbaar.

Tot slot

We wensen iedereen een fijne vakantie toe samen met je viervoeter. Hou het veilig en corona proof.

Groetjes van het hele

Smart Dogs Team

 

Afbeelding met schermafbeelding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met zitten, tekening, voedsel, geparkeerd

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met kat, neerleggen

Automatisch gegenereerde beschrijving

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *