Agility

Agility is een discipline van de hondensport die te vergelijken is met jumping bij paardensport. Het parcours omvat een aantal hindernissen die de hond moet nemen, geleid door zijn geleider, in een minimum van tijd, op de juiste wijze en in een bepaalde volgorde.

Tijdens de agility opleiding wordt je begeleid door een enthousiast team van instructeurs, zij zullen jou alle basis begrippen aanleren die je nodig hebt om verder te kunnen groeien in deze discipline.

Wanneer zowel de geleider als de hond deze handelingen onder de knie heeft mogen ze over gaan naar de gevorderde klas. Hier wordt er verder gebouwd op de zaken die reeds aangeleerd zijn, zij zullen grotere en meer technische parcours lopen.

Wij hopen jou en je hond te mogen verwelkomen op onze club!

Informatie

Momenteel bestaat onze Agility opleiding uit 3 klassen (beginners, stuurgroep en gevorderden). In de beginnersklas starten alle nieuwe honden die nog geen of weinig ervaring hebben met agility. In deze klas wordt er getraind op alle basisvaardigheden en leren we alle toestellen al, zodat de hond deze aan het einde van deze cursus alle toestellen vlot en zonder twijfel kan nemen.

Wanneer de beginnerscursus succesvol is afgewerkt starten we met de stuurgroep, dan leren wij onze als geleider op zoveel mogelijk verschillende plaatsen te positioneren. Op het einde van deze cursus is het de bedoeling dat je als geleider je hond goed aanvoelt tijdens het lopen en weet op welk moment je waar in het parcours moet gaan staan om je hond de nodige ondersteuning te geven.

Na het beïndigen van de stuurgroep komen we in de gevorderde groep. Hier gaan we al grotere parcours lopen, je zal in deze groep je hond zeer goed moeten kunnen aanvoelen. Alle ervaring die we in de vorige 2 groepen hebben opgedaan gaan we hier combineren.

Benodigdheden

 1. Goed schoeisel voor de geleider
 2. Een speeltje: ons favoriete wondermiddel
 3. Kleine snoepjes: voorzie een voorraadje, want met een stuk of 10 kom je niet ver
 4. Een vaste halsband met sluiting: geen slipketting of -touw
 5. Een lichte leiband (ca. 1,20m), om je hond te leiden (we werken niet met correcties, aangezien dit onaangename prikkels zijn)

Instructeurs

Ons enthousiast team van instructeurs staat steeds ter beschikking om onze leden te begeleiden vanaf de start van hun Agility avontuur.

Trainingsuren

Elke dinsdag

 • Beginners: 18:30 – 19:30
 • Stuurgroep: 19:30- 20:15
 • Gevorderden: 20:15 – 21:00

Elke vrijdag

 • Beginners: 18:30 – 19:30
 • Gevorderden: 19:30- 20:15
 • Stuurgroep: 20:15 – 21:00

Tijdens de eerste week van elke oneven maand is er een instapmoment voor nieuwe leden die de beginners cursus kunnen doorlopen. Aarzel zeker niet om reeds vroeger al eens een kijkje te komen nemen.

Het opbouwen en afbreken van de toestellen hoort ook bij de training. Gelieve dus op tijd toe te komen. Dit is voor iedereen het minst fijne aan agility, maar vele handen maken een groot werk klein.