Sport & Spel: Workshop edition

Beste hondenvrienden,

Onze jaarlijkse familiedag ‘Sport & Spel’ ondergaat dit jaar een ‘make over’. Het luik ’sport & spel’ blijft behouden alsook onze jaarlijkse BBQ.

We voegen er een derde luik aan toe, namelijk een initaitie workschop module waar je o.a.  kennis kan maken met agility, body and balance, het maken van een snuffelmat, hondenpootjes trimmen, … meer uitleg vind je verder in deze mail.

Je kan zelf samenstellen welke activiteiten je graag wil volgen. Sommige zijn gratis, voor andere wordt een kleine bijdrage gevraagd om de kosten te dekken en onze clubkas te spijzen.

We starten onze familiedag om 10 uur met diverse activiteiten. Sommige kan je doorlopend uitvoeren zoals de ‘snuffelwandeling’, de ‘dogsurvival’ of het ‘labyrint’.
De initiatie workshops zijn gespreid over de dag op vaste tijdstippen.

Onder de middag nodigen we graag iedereen uit op onze jaarlijkse BBQ.

Hier alvast een overzicht waar je uit kan kiezen:

Sport & Spel:

Snuffelwandeling…………………gratis

Dogsurvival……………………1 x gratis

Labyrint…………………………1 x gratis

Initiatie Workshops:

Agility…………………………………….2€

Body & Balance………………………..2€

Braintrainer……………………………..2€

Snuffelmat………………………………2€
Trimmen hondenpoot……………………2€

Knopen Armband/sleutelhanger…..5€

Anti teken olie.…………………….……….5€

BBQ:

BBQ……………………………………..20€

BBQ kids………………………………10€

De workshops gebeuren in kleine groepjes, afhankelijk van hoeveel inschrijvingen plannen we deze meermaals in gespreid over de dag. Wie op voorhand reserveerd is zeker van zijn plaats. Zijn er op de dag zelf nog vrije plaatsen beschikbaar dan kan je uiteraard nog bij aansluiten. Wil je graag een bepaalde workshop een tweede maal doen kan dit uiteraard ook. Op de dag zelf koop je een drankkaart van 5 of 10€ waarmee je eveneens workshops kan betalen.

Zoals je  kon lezen zijn al onze workshops, initiatie workshops. Het zijn korte voorproevertjes van meer uitgebreide workshops die we in het najaar willen aanbieden.

Hieronder een korte beschrijving van elke activiteit:

Snuffelwandeling
Een wandeling in de mooie natuur in de omgeving van onze hondenschool waar we het reukvermogen van de baasjes willen testen. Wanneer je de wandeling aanvat bepaal je zelf afhankelijk van wanneer je andere activiteiten gepland zijn. Elke groepje krijgt een antwoordblad en vertrekt met de nodige tussentijd van voorgaande groepjes. De wandeling zelf is 1,7 km en bewegwijzerd en dus makkelijk haalbaar ook voor de jongere honden.

Dogsurvival  
Even het uithoudingsvermogen testen van de hond en het baasje. We dagen jullie uit om een hindernissenparcours tegen tijd zo snel mogelijk af te leggen. Voor het  snelste duo hebben we een leuke prijs voorzien. Iedere deelnemer kan een eerste maal gratis een run doen. Voor de volgende runs vragen we een eurootje.

Labyrint
Even de weg kwijt? We dagen je viervoeter uit om doorheen een doolhof de weg te vinden naar zijn baasje. Ook hier is je eerste run gratis, de volgende runs zijn voor één euro. Ook hier is een prijs aan verbonden voor de beste tijd.

Agility
Een jumping pacours voor honden die van actie houden.
Voor deze workshop moet je vooraf inschrijven zo kunnen we verschillende groepjes maken voor grote en kleine honden, jongere honden of veteranen.

Deelname aan deze workshop bedraagt 2€ 

Body & Balance

Bij body & balance draait alles om coördinatie, evenwicht en lichaamsbewustzijn. Het is een hondensport waarbij we een hond met eenvoudige oefeningen zijn  lichaam beter leren kennen en dus efficiënter doen gebruiken.
Ook voor deze workshop vragen we om vooraf in  te schrijven zodat we jonge en oudere honden kunnen indelen in verschillende groepjes. Deelname 2€.

Braintrainer

Braingames, ook wel denkspellen genoemd, is een handige manier om het brein van je hond op een effectieve wijze te trainen. Net zoals wij mensen het leuk vinden om het brein uit te dagen, vinden honden dit ook. Met braingames stimuleer je het brein van het dier en zorg je daarnaast voor een stukje inspanning. Tien minuten aan braingames staat namelijk gelijk aan een uurtje wandelen!
Deelname 2€.

Snuffelmat

Een snuffelmat is het ideale speeltjes voor hond. Het is goed hem bezig te houden, en ook mentale uitdaging te geven. Je stimuleert je dier in het nadenken en onderzoeken met gebruik van zijn neus.

In deze workshop leggen we uit hoe jouw eigen snuffelmat kan maken. Ben je gebeten door de snuffelmat microbe? Dan kan je een starterspakket bestellen/kopen na de workshop. Deelname 2€.

Knopen armband/sleutelhanger

Ontdek je graag de techniek om zelf je eigen armband of sleutelhanger te knopen? Dan is dit je kans om alle tips en tricks onder de knie te krijgen. Deelname bedraagt 5€ en je neemt je eigen creatie mee naar huis.

Trimmen hondenpoot

Maak van je hond het topmodel van het jaar door alvast zijn behaarde hondenpootjes in prefect model te trimmen. Hondentrimster Sofie legt uit hoe je te werk gaat. Deelname 2€. (enkel in de voormiddag)

Anti teken olie maken

In de zomertijd zijn de teken weer volop aanwezig. In de media hoor je ook steeds meer berichten over de ziektes die teken kunnen overbrengen op mensen. Een goede reden dus om te zorgen dat de teken in eerste instantie niet op jou of je hond springen. In deze workshop creëren we zelf onze eigen anti teken olie. Deelname voor deze werkshop bedraagt 5€ en je neemt je eigen gemaakte teken olie mee naar huis.

BBQ

Onder de middag genieten we samen van de BBQ. Voor volwassenen voorzien we 3 stukken vlees per persoon en groentjes a-volenté. Voor kinderen onder de 12 jaar voorzien we een hamburger en eveneens groentjes.

Inschrijven kan door onderstaande strook ingevuld mee te brengen naar één van de volgende lessen, of via mail naar [email protected]. Voor de BBQ vragen we te betalen bij inschrijving. De inschrijvingen worden afgesloten op zondag 16 juni
.___________________________________________________________________________

Naam geleider

………………………..

 

 

 

 

 

BBQ

Volwassenen

 

          x

20 €

 =

 

 

Kinderen tot 12j

 

          x

10 €

 =

 

 

 

 

 

 

 

__________

 

 

 

 

 

Totaal

……………

Clubdag

ja – neen

 

 

 

 

 

 

naam hond

………………………..

 

Groep

……………

 

 

naam hond

………………………..

 

Groep

……………

 

 

  

Aantal

  

 

 

Activiteit:

Snuffelwandeling

 

  

 

 

 

Dogsurvival

 

  

 

 

 

Labyrint

 

  

 

 

 

Agility

 

  

 

 

 

Body & Balance

 

  

 

 

 

Braintrainer

 

  

 

 

 

Snuffelmat

 

  

 

 

 

Knopen Armband

 

  

 

 

 

Trimmen hondenpoot

 

(enkel in de voormiddig)

 

 

Anti teken olie

   

 

Ontvangen door

………………………..

 

 

 

 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *