4 maart 2018 Socialisatie brevet

Op Zondag 4 maart organiseert Vlaamse Hondensport Federatie in samenwerking met Smart Dogs  een Socialisatie brevet op onze terreinen te Houtem. Langs deze weg willen we iedereen uitnodigen om een kijkje te komen nemen. Wil je graag meer informatie dan kan je deze verkrijgen bij onze lesgevers. Wil je graag deelnemen aan deze proef dan moet je wel opvoorhand inschrijven via onze club.

Hieronder vindt je wat de Vlaamse Hondensport Federatie wil bereiken met het verlenen van deze brevetten:

Met het invoeren van het VFH Socialisatiebrevet tracht de Vlaamse Federatie Hondensport vzw er naar, haar leden en clubs, er toe te bewegen in hun opleidingen en scholingen aan hondenbezitters, de nadruk te leggen op sociaal verantwoord gedrag. Zowel van geleider als van de hond.

Hierdoor werden de bijtincidenten die plaatshadden in onze vereniging drastisch verminderd en zien we dat dit ook buiten de vereniging het geval is. Een opleiding van geleider en hond die vooral op wederzijds respect en begrip is gestoeld, samen met de nodige “hondenkennis” is hiervoor noodzakelijk.

Wie als lid van en in de Vlaamse Federatie Hondensport aan wedstrijden wil deelnemen moet houder zijn van een socialisatiebrevet, uitgereikt door de Vlaamse Federatie Hondensport. “Vreemden” die deelnemen aan onze wedstrijden dienen eveneens in het bezit te zijn van een socialisatiebrevet, uitgereikt door een andere federatie, welk erkend is door de Vlaamse Federatie Hondensport.

 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *